شیخ بهایی
سوم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ بهایی و معمار است.
شیخ بهایی عرب تبار، که زاده لبنان است در کودکی به همراه پدرش به ایران آمد و بعد از پایان تحصیلاتش، به مقام شیخ الاسلامی در اصفهان رسید.
شیخ بها، هشتاد و هشت کتاب و رساله از خودش به جا گذاشته ، شیخ بهایی یک علامه تمام و کمال بود و یک دانشمند برجسته، از علوم دینی و فلسفه و هنر گرفته تا نجوم و ریاضیات و فیزیک و معماری و... .
خدمات معماری و شاه کارهای تقسیم آب و شهر سازی شیخ بهایی در اصفهان آنقدر بی مانند و چشمگیر است که روز بزرگداشت شیخ بهایی را به عنوان نکو داشت اصفهان انتخاب کرده اند.
اردیبهشت که میشود، اصفهان هم بهشتی میشود، تمام درختان سرسبز است و پر از گل، و رودخانه زیبایی که از قلب شهر می گذرد،دلت پر میکشد که همراه با عطر یاسها و سنجدها، در کوچه هایش قدم بزنی و به تمام آثار باستانی و معماری این شهر، که در دنیا بی نظیر است و یک تمدن عمیق را دل خودش پنهان کرده است، نگاه کنی و افتخار کنی.
از نوروز امسال، تورهای محله گردی در شهر برپا شده که لیدر های تور هم، دانشجویان هنر می باشند.
تور محله گردی این دوره، تور میدان امام علی یا میدان عتیق و یا همان میدان کهن است، که شامل جشنها و راه اندازی کاروانها و مشابه سازی آن به چهارصد سال قبل می باشد.
ما هم با این تور که توسط شهرداری و ناوگان اتوبوس رانی بود، همراه شدیم:
مسجد جامع، میدان امام علی که برای دانشجویان معماری مثل یک دانشگاه است
مسجدی که سه دوره تاریخ معماری ایران را شامل میشود از هزار سال تا ششصد سال قبل
بنایی که متعلق به هزار سال قبل است و کاملا دست نخورده باقی است، با کلی نمادهای ایرانی و آیات قران که بر دیوارها حکاکی شده
و حمام شیخ بهایی که پر از راز و رمز است
میدان امام علی و بازسازی چهارصد سال پیش
و این هم پایان ماجرا
پ.ن: خیلی از عکسها از فاصله زیادی گرفته شده و به همین جهت کیفیت خوبی هم ندارد اما با کلیلک بر روی هر کدام از عکسها، و دیدن تصاویر در اندازه واقعی، وضوح تصاویر بیشتر است.
از شیخ بهایی پرسیدند؟
ای شیخ !! خدا را کجا یافتی؟
فرمود: من خدا را در قلب کسانی دیدم که بی هیچ توقعی ، مهربانند.
- ۹۴/۰۲/۰۵
- ۷۶۲ نمایش
سلام.
اول: جالبه بدونید که سالهاست کتاب نحو عربی شیخ بهایی با عنوان (صمدیه) در سال اول حوزه خونده میشه. و این کتاب موجزترین کتاب نحو عربیست. بطوری که کل نحو عربی را در کمتر از 30 صفحه گفته. نسب ایشان به حارث همدانی از اصحاب خاص امام علی علیه السلام میرسه که اهل یمن بوده و بعدا به شام و جبل عامل می رن.
دوم: خیلی ممنون که عکسهای نورا و حسین را گذاشتید. اصولا هر عکسی که نورا داخلش باشه خیلی عالی میشه. مخصوصا دو تا از عکسها. یکی آنکه نورا آروم نشسته (پشت نورا یه پنجره آبی آجریه)، یکی هم آنکه داره با حسین از نیمکت ایستگاه اتوبوس بالا میره. آخر تضاده. و چقدر دلنشین.
من بشخصه اگر دیروز عصر امتحان نداشتم و میدونستم که با نورا دارید تشریف می برید اصفهان گردی حتما می آمدم. البته آن وقت برای من می شد "نورا گردی".(دیدن نورا برای من شده یکی از زیباترین و لذت بخش ترین کارها و شادیهای این روزهایم)